Rejseforsikring

Derfor er det en god idé med en rejseforsikring

Det er bestemt ikke alle danskere, der har en rejseforsikring. Men disse mennesker ved ofte ikke, hvad de egentlig siger nej til. Er du også i tvivl om, hvad en rejseforsikring egentlig dækker over, og hvorfor det er en god idé at tilkøbe en sådan forsikring, er du kommet til det helt rette sted. Dette kan du nemlig få svar på her i artiklen, så du forhåbentlig takker ja til en rejseforsikring den næste gang, du bliver tilbudt en.

Forsikringen dækker dig i forbindelse med sygdom og tyveri

En rejseforsikring beskytter dig, hvis én af følgende scenarier skulle ske for dig på din ferie:

  • Hvis du bliver syg
  • Hvis du bliver udsat for tyveri
  • Hvis du er involveret i en ulykke
  • Hvis du på en anden måde lider skade.

Din rejseforsikring går i disse tilfælde ind og dækker samtlige omkostninger. Det kan for eksempel være alle omkostninger forbundet med hjemtransport, lægebehandling eller erstatningen af nogle nye ejendele.

Forskellen på en årsrejse- og enkeltrejseforsikring

Hvis du skal tegne en rejseforsikring, kan du enten vælge mellem en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring. Dette valg bør afhænge af, om du forventer at skulle rejse rigtig meget inden for det kommende år. En årsrejseforsikring er nemlig det oplagte valg for dig, der rejser op til flere gange i løbet af et år, da den gælder i 12 måneder, og inden for denne periode har du mulighed for at rejse ubegrænset.

En enkeltrejseforsikring købes omvendt kun for en enkelt rejse ad gangen. Du kan vælge denne type forsikring fra en enkelt dags varighed og så op til 24 måneders varighed. Skal du på en lang rejse, anbefales det, at du vælger denne type forsikring, ligesom at du bør vælge denne, hvis du kun regner med, at du skal ud at rejse en enkelt gang i løbet af året.  

Undersøg markedet for rejseforsikringer grundigt

Vil du gerne spare penge på din rejseforsikring, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad der bedst kan svare sig for dig. Endvidere er der stor forskel på priserne på rejseforsikringer, så hvis du ikke undersøger markedet forinden, kan det ende med at koste dig dyrt. I dag er der desværre mange danskere, der betaler alt for meget for deres forsikringer, da de ikke er helt klar over, hvad de dækker. På Informeo kan du læse om forskellige tips til, hvordan du sparer penge på dine faste udgifter såsom forsikringer.

Dit blå sygesikringskort fungerer som en delvis forsikring

Du bør være opmærksom på, at dit blå sygesikringskort fungerer som en delvis rejseforsikring, når du rejser inden for EU’s grænser. Det blå kort dækker blandt andet over omkostninger til:

  • Medicin
  • Ambulancetransport ved akut tilskadekomst eller sygdom
  • Lægebehandling.

Dog vil hjemtransport aldrig være inkluderet som en del af det, det blå sygesikringskort dækker over. Du bør derfor ikke tænke, at det blå sygesikringskort dækker på samme måde som en privat rejseforsikring, da det ikke er tilfældet. Endvidere skal du være opmærksom på, at der er nogle europæiske lande, hvor du selv er nødt til at betale for en del af ambulancetransporten og lægebehandlingen. Af denne årsag anbefales det uden tvivl, at du sørger for at have en rejseforsikring, hvis du rejser inden for EU’s grænser.

En rejseforsikring er yderst vigtig uden for Europa

Går din rejse til en destination uden for Europa, kan du ikke få hjælp fra den danske sygesikring. Af denne årsag er det ekstra vigtigt, at du sørger for at tilkøbe en rejseforsikring. Gør du ikke det, skal du nemlig selv betale for alle udgifter. I den forbindelse skal det nævnes, at en rejseforsikring ikke kun dækker dig selv. Kommer du eksempelvis til at forvolde andre mennesker skade, dækker din rejseforsikring privatansvar, ligesom den dækker beskadigelsen af andre menneskers ejendele.

I udlandet kan erstatningssager meget hurtigt komme til at koste flere millioner kroner. Derfor kan det kun anbefales, at du tegner en rejseforsikring, den næste gang du skal ud at rejse uden for Europa.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen