Find ud af, hvad din bolig er værd

Det kan virke som en svær og kompliceret proces, når det handler om hussalg og -køb. Første skridt er at finde ud af, hvad din bolig er værd. Når du har solgt din bolig, skal der oprettes et skøde, som er kvitteringen for din bolig. Når skødet er underskrevet af køber og sælger, skal det tinglyses. Tinglysning er den offentlige erklæring til at registrere rettighederne over dine ejendomme. Læs mere om, hvad du skal gøre her.

Få en vurdering af din bolig

Står du med tanker om at sælge dit hus? Eller er du blot ved at undersøge, om du kan tage et lån i din friværdi? Så starter hele processen med at finde svar på spørgsmålet: Hvad er min bolig værd? Det kræver, at du indhenter vurderinger fra ejendomsmæglere. Boligmarkedet ændrer sig hele tiden, og en ejendomsmægler vurderer din bolig ud fra kvadratmeter, stand og det aktuelle boligmarked. Når du har fået en vurdering af din bolig af en ejendomsmægler, kan du sætte din bolig til salg.

Mange ejendomsmæglere tilbyder den service, der kaldes solgt eller gratis. Denne service sikrer dig, at du først skal betale din ejendomsmægler, når din bolig er solgt. Det vil sige, at hvis din bolig ikke bliver solgt, skal du kun betale for tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærkning. Du har altså minimale risici, når du udforsker mulighederne for at sælge dit hus.

Skøde og tinglysning i forbindelse med huskøb og -salg

Når du skal sælge dit hus, er det næste, du skal tænke på skøde og tinglysning. Et skøde er et digitalt dokument, der beviser, at du er den retmæssige ejer af din bolig. Du skal både bruge skøde og tinglysning i forbindelse med hussalg og -køb. Både sælger og køber kan udarbejde skødet. I sidste ende er det dog køber, der har ansvaret for, at skødet er i orden, da det jo er vedkommendes ejerbevis. Det skal udarbejdes, underskrives og tinglyses elektronisk, hvilket godt kan tage nogle dage. Skødet er dog ikke officielt, før det er blevet tinglyst. Tinglysningen er den officielle erklæring om, at du overdrager dit hus til en ny ejer. Dit skøde er ikke gyldigt før, det er tinglyst. Det vil sige, før det er overdraget af den tidligere ejer. Prisen på tinglysning af et skøde afhænger først og fremmest af din boligs pris. Du kan også vælge at få hjælp af en boligadvokat. Det minimerer arbejdet for dig, men hæver selvfølgelig prisen.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen