Sælg din lejlighed, inden du kaster dig ud på dit livs eventyr

Har du endelig besluttet dig for at gøre noget ved dine drømme om at rejse ud i den store verden? Eller har du valgt, at du vil bosætte dig i et andet land i en periode? Så er du landet det rette sted. Ejer du en lejlighed herhjemme, kan det blive en klods om benet. I stedet for at føle dig fri, skal du hele tiden tage stilling til din bolig, og det kan forhindre dig i at udleve din drøm til fulde.

Her kan du læse mere om, hvordan du sælger din lejlighed, inden du rejser afsted. Det kræver en portion planlægning og timing, men vi har også et godt råd til dig, hvis din bolig ikke bliver solgt i tide.

Få den højeste vurdering fra lokale mæglere

Når du skal sælge din lejlighed, er det vigtigt at få en ejendomsmægler på sagen. Særligt i de større byer bliver mange lejligheder solgt som skuffesager, og det giver dig mulighed for hurtigt at komme af med boligen.

En vurdering er den værdi, som en mægler mener, din bolig har. Det er en subjektiv vurdering, og derfor betaler det sig at få flere forskellige mæglere til at vurdere din lejlighed, hvis du vil sikre dig den bedste og højeste værdi. Det er ofte ganske gratis at få en mægler ud, og derfor bør du udnytte den mulighed.

Overvej dine vilkår

Når du sætter lejligheden til salg, gælder det om at vente på den rette køber. Det er altid en god idé at have god orden og rene hjørner, for der kan nemt komme en fremvisning ind fra højre. Dermed kan du altid være sikker på, at din lejlighed står klar og er indbydende for en potentiel køber.

Samtidig bør du overveje dine krav og vilkår i forhold til overtagelse og dispositionsret. Jo mere afklaret du er, desto nemmere kan det blive i en eventuel forhandling. Dog kan det være godt at have flere scenarier i overvejelserne, så du nemmere kan nå til enighed med køber.

Hvis din lejlighed ikke bliver solgt

Vil du gerne sælge din lejlighed, men har det endnu ikke været muligt? Så har du heldigvis flere muligheder. Du kan typisk fremleje din lejlighed ubegrænset. Vil du gerne af med den, kan du også vælge at fremleje den med tidsbegrænsning, hvor du stiller krav til, at lejer skal flytte, hvis boligen bliver solgt. På den måde slipper du for omkostninger i form af husleje, og i stedet kan lejligheden blive brugt af en anden, indtil den er solgt.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen