Sælg huset og rejs jorden rundt

Mange drømmer om at trække stikket og rejsen jorden rundt med familien. Der er mange eksempler på familier der dokumentere oplevelserne online, hvor man i vintermørket kan se billeder fra tropiske øer og sidde og længes efter kridhvide sandstrande og farvestrålende koralrev.

Men hvordan gør man i praksis – og behøver man at sælge huset? I denne artikel forsøger vi at tage udgangspunkt i en familie (2 voksne+2 børn) med en bruttoindkomst på 1 mill kr pr. år, og faste udgifter for 20.000kr/måned. Det giver et beløb til mad, transport og forbrug på ca. 260.000 kr på et år. Dertil er der en bil med friværdi på 40.000 kr.

Hvad koster drømmerejsen?

Budget for drømmerejsen kan opgøres til eksempelvis 10 ture med fly, dvs. 40 flybilletter til familien på fire til en gennemsnitspris på 3.500 kr – så det samlede flybillet-budget lander på 140.000 kr.

Familien vil både leje autocamper, overnattte på campingplads og på hoteller rundt om i verden – vi regner med en gennemsnitpris på 1.000 kr for hele familien. 365 x 1.000 kr = 365.000.

Familien skal også spise, og sætter vi 300 kr af pr. dag – dermed 109.000 kr i alt.

Dertil skal der opleves en del, og med et budget på 100.000 kr. på oplevelser bør man komme langt.

Rejsebudgettet er nu landet på hele 714.000 kr.

Familien lejer huset ud – og henter de faste udgifter ind, så dem ser vi bort fra. Så familien har de 260.000 de ellers ville have brugt på mad+forbrug i Danmark. MEN forældrene kan jo ikke kan tage arbejde og tjene lønnen.

Skal huset sælges?

Så familien skal hente 714.000 – 40.000 fra salget af bilen – et beløb der normalt ikke kan belånes i friværdi, grundet den manglende lønindkomst som sikkerhed. Derfor vil man, for at finansiere en sådan drømmerejse, almindeligvis være nødt til, at sælge huset, og realisere friværdien når skødeskrivning og købesum er i hus.

Alternativt kan man overveje at optage et pantebrevslån, hvor kreditkravene ikke er ligeså hårde, men til gengæld er renten højere. Men man skal være ganske sikker på, at man efter hjemkomst kan tjene nok til at betale lånet- udover de øvrige udgifter i hverdagen.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen