SAS Kompensation

Få kompensation, når flyet er forsinket I forbindelse med sommersæsonen, efterårsferien og påskeferien, kan der ofte være lagt ekstra meget pres på flyselskaberne, og der er travlt i lufthavnene, når mange danskere drager mod sydens sol for at nyde ferien, komme lidt væk fra hverdagens trummerum samt for at komme ned i solen og i varmen. I værste fald kan den store travlhed medføre flyforsinkelser og flyaflysninger, hvilket, uden undtagelse, er vildt irriterende og upraktisk for alle parter. Heldigvis har du, som flypassager, forskellige rettigheder og krav i forbindelse med at få kompensation for forsinkelsen. Via SAS kompensation kan du se de forskellige regler.

De tre vigtigste ting, som kan være afgørende for, om du er berettiget til at få kompensation ved en forsinkelse, er følgende:

  • Hvor stor er forsinkelsen? Hvis du ankommer til din endelige destination mindst tre timer efter at du egentlig skulle, er du berettiget til en erstatning.
  • Er enten din startdestination eller din slutdestination i EU? Hvis du for eksempel udelukkende rejser inden for EU er du berettiget til kompensation, men hvis du udelukkende rejser uden for EU, er du ikke berettiget til kompensation.
  • Er der såkaldte ekstraordinære omstændigheder? Dette udløser almindeligvis ikke en erstatning, og kan for eksempel være dårligt og farligt vejr, naturkatastrofer, krig, lufthavnsstrejke, terror eller sabotage.

Et generelt godt råd, i forbindelse med at flyet er forsinket eller er aflyst, er at få dokumentation på den helt konkrete årsag til, at flyet er forsinket eller aflyst. På den måde kan du eventuelt bruge årsagen til forsinkelsen – såfremt der ikke er ekstraordinære omstændigheder, som er uden for flyselskabets kontrol – som argument for, hvorfor du har ret til få erstatning eller kompensation.

I forbindelse med forsinkede eller aflyste fly, skriver SAS at du har ret til godtgørelser af eventuelle ekstraudgifter til mad og drikke, hvis det omhandler forsinkelser på to timer eller derover. Samtidig kan du blive ombooket til et andet fly, der kan transportere dig til din endelige destination, hvis dit fly er aflyst. Du kan i denne forbindelse også få dækket omkostninger for måltider og indkvartering på hotel, hvis du ender med at må vente så længe, at du har brug for at tage en overnatning på den destination, som du er strandet på. Beslutter du at aflyse din rejse på grund af flyforsinkelsen, er du berettiget til at få prisen på den ubrugte flybillet refunderet.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen